ZPRÁVY Z KOLOVÉ - leden až červen 2015

 

Žáci

V sobotu 14. března 2015 se naši žáci zúčastnili 7. kola Českého poháru žáků ve Zlíně, kde z 15 zúčastněných družstev obsadila dvojice Horna Lukáš – Pospíšil Lukáš velmi pěkné 4. místo a dvojice Goral Oto – Tuček Miroslav obsadila místo 6.

11. dubna 2015 se konalo Mistrovství oblasti Liberecký kraj v Liberci, kde za účasti šesti družstev získala dvojice Horna Lukáš – Zubr Filip 1. místo, 2. místo naši Pospíšil Lukáš – Goral Oto, 3. místo Honzejk Adam – Kučera Lukáš, 4. místo Rožec Matěj – Málek Petr, 5. místo Lokomotiva Liberec a 6. místo Tuček Miroslav – Vencl Ondřej.

Na Mistrovství České republiky kvalifikace skupiny „A“ 23. května 2015 v Liberci se probojovaly naše tři dvojice a ze sedmi zúčastněných družstev jsme vybojovali 2. místo (Horna Lukáš – Pospíšil Lukáš), dále 4. místo (Rožec Matěj – Málek Petr) a ještě 6. místo (Tuček Miroslav – Vencl Ondřej). Z tohoto turnaje postupuje naše dvojice Horna Lukáš – Pospíšil Lukáš do finále Mistrovství České republiky. Pořadatelem finále MČR, které se bude hrát 19. září 2015, bude Spartak Chrastava.

V sobotu 30. května 2015 byli naši žáci pozvaní TJ Pankrác Praha na akci Ratolest Fest. Akce začínala v 10:00 hodin a trvala po celý den. Turnaj v kolové se konal za účasti tří týmů z Prahy, 1 týmu z Plně a 1 z Chrastavy. Akce se pořádala na obou březích Vltavy, z toho turnaj v kolové na náplavce Rašínova nábřeží – Praha 2. Pod širým nebem zvítězila naše dvojice Rožec Matěj – Málek Petr.

O týden později, 6. června 2015, se konalo Finále Českého poháru v Přerově, kde z osmi družstev získala dvojice Horna Lukáš – Pospíšil Lukáš pěkné 5. místo.


Junioři

Juniorská dvojice Hradecký Ondřej – Dušek Pavel se zúčastnila Mistrovství České republiky – kvalifikace skupiny „A“ v Chodově 7. února 2015. Tuto soutěž vyhrála a svým prvním místem si zajistila postup do předkola Mistrovství České republiky ve Svitávce. Naše druhá dvojice obsadila místo čtvrté, což je rovněž velmi dobré.

V neděli 8. března 2015 jsme se zúčastnili předkola Mistrovství České republiky ve Svitávce. Dvojice Hradecký Ondřej – Dušek Pavel se umístila na 7. místě, čímž se do finále Mistrovství ČR neprobojovala.



U 23

V této soutěži nás zastupovali Culek Jiří a Fořt Filip, zúčastnili se z celkem tří turnajů pouze jednoho, a to u nás v Chrastavě 14. března 2015, tady skončili na pěkném 4. místě. Potom z důvodu nemoci jednoho a pracovního zaneprázdnění druhého se dalších turnajů nemohli zúčastnit a tím pro nás celá soutěž skončila.



Muži - ELITE

V sobotu 23. května 2015 se zúčastnila naše dvojice Brodský Tomáš – Fadrhonc Daniel druhého kola 1. ligy ve Svitávce. Obsadili 4. místo a zatím po dvou turnajích jsou celkově na místě třetím, což je velmi dobré umístění pro 3. kolo, které se bude hrát 12. září 2015 na TJ Pankrác Praha.

Naše druhá dvojice byla ve stejný den pozvána do NiederSeifersdorfu (SRN) na mezinárodní turnaj, kde z osmi celkem zúčastněných mužstev obsadili Fadrhonc Michal – Culek Jiří páté místo.

30. května 2015 jsme odehráli Mistrovství oblasti Libereckého kraje, kde dvojice Havle Roman – Matuškovič Pavel získala 2. místo, druhá dvojice Fadrhonc Michal – Culek Jiří obsadila 4. místo.

Týden nato - 6. 6. 2015, v rámci Chrastavských slavností 2015 proběhl mezinárodní turnaj u nás v Chrastavě, jehož se zúčastnily čtyři dvojice ze SRN a dvě dvojice naše. Po urputném boji zvítězila naše dvojice Brodský Tomáš – Daniel Fadrhonc, druzí byli borci z Gifhornu, třetí byl NiederSeifersdorf, čtvrtí dvojice z Freitalu, pátí naši Fadrhonc Michal – Havle Roman a šestí závodníci Leutersdorfu.

Celkem můžeme říci, že ve všech kategoriích máme velmi slušné výsledky a vzhledem k nastávajícím prázdninám přeji všem, aby si řádně oddechli a nabrali nové síly do dalších bojů, které nás čekají v září.



Chrastava 17.06.2015       Celler Ladislav, vedoucí oddílu