SpinFit Liberec

 

   

Cyklistický oddíl SpinFit Liberec má za sebou jedenáctiletou historii. Vznikl a funguje pod hlavičkou spinningového centra (www.spinfit.cz). V organizování sportovních akcí má již 10 let tradici a pořádá jak masové maratóny určené pro širokou veřejnost, tak výkonnostně zaměřené XC závody, silniční závody, časovky i kritéria. Specialitou je pořádání sportovních akcí pro děti a mládež, které se pod záštitou SpinFitu Liberec konají rovněž 10 let.

Oddíl sdružuje mnoho výkonnostních cyklistů, z nichž ti nejlepší závodí za MTB team SpinFit Liberec, který oddíl reprezentuje jak v České republice tak i v zahraničí. K velkému úspěchu patří vítězství v roce 2005 v teamové soutěži Kola pro život. Závodníci SpinFitu Liberec dosáhli i mnoha dílčích individuálních úspěchů, jak na Mistrovstvích republiky tak i na Mistrovství Evropy. V roce 2008 nás reprezentovali L. Kejval a L. Drda na nejtěžším bikeovém závodě na světě, Crocodile Trophy v Austrálii.

Plánované akce pro rok 2010 na území Chrastavy

Bikemaratóny:

 

4. září 2010 od 10:00 hodin Bike Babí léto 2010 9. ročník (bbl.spinfit.cz) Liberec Road Cycling Cup - (casovky.spinfit.cz)Vítkovem (start z Chrastavy)

 

4. ročník Silničních časovek

 

27. května 2010 od 17:00 hodin

3. ročník Jizerky TOUR - silniční cyklomaratón Českem a Polskem (start Chrastava)  (jizerkytour.spinfit.cz)

21. srpna 2010 od 10:00 hodin 

3.ročník Dětský MTB CUP Libereckého kraje – 

4. září 2010 Chrastava u Liberce - Finále celého seriálu

Kromě sportovní stránky si pořadatelé kladou za cíl:

O jednotlivých akcích

O maratónu Bike Babí léto – 9. ročník –

Babí léto je tradičním otvíracím závodem podzimní bikeové sezóny a v roce 2010 se bude konat již po deváté. Akce je charakteristická pohodovou atmosférou s citlivým dávkováním adrenalinu. Zážitky závodníků navíc vždy umocňuje začínající babí léto, které patří k nejkrásnějším bikerským obdobím v roce.

Účastníci jsou různých výkonností a každý na této akci hledá samozřejmě to své. Někdo přijede opravdu závodit, jiný poznat nový kraj a terény a další třeba překonat sám sebe. Ale společně mají všichni stejný zájem a tím je aktivní strávení volného času v přírodě s lidmi podobného ražení. Vždyť trasa vede po stezkách a lesních cestách Ještědským hřebenem, Libereckou kotlinou a Jizerskými horami. Místy se trasa dotýká stávající sítě cyklostezek a jinde se účastníci dostanou do míst, která by jinak ani nepoznali. Navíc jsme připravili kvalitní sportovní program i pro děti, o které je na stadionu pečlivě postaráno. Často se nám stává, že se akce účastní celé rodiny, kdy rodiče jedou „velké“ a děti „malé Babí léto“. Příjemným zjištěním je, že si mezi nás našli cestu i handicapovaní sportovci.

Liberec Road Cycling Cup - 4. ročník

(akce se účastní cca 600 účastníků)

- prezentace cyklostezek v okolí Liberce a Mikroregionu Hrádecko-Chrastavsko, Cykloráje Podralsko

- rozvoj cyklistiky v pohraniční oblasti ČR, PL, SRN (závodu se účastní i cyklisté z Polska a Německa)

- rozvoj pohybových aktivit dětí, mládeže a dospělých

- sportování je fenoménem dnešní doby a je součástí zdravého životního stylu

- prevenci ochrany zdraví člověka před negativními vlivy společnosti. Sportování snižuje náklady na léčení civilizačních nemocí a chorob. Jízda na kole pozitivně působí na srdečně-cévní aparát a zvyšuje kondici člověka.

(deti.spinfit.cz)

(akce se účastní cca 300 účastníků)

 

Oblíbený seriál čtvrtečních cyklistických časovek, pro které jsme vybrali nejkrásnější kopce v okolí Liberce.

JIZERKY TOUR 2010 – 3.ročník, start Liberec –

(očekáváme 300 účastníků)

Silniční cyklistický závod napříč Jizerskými horami v ČR a Polsku, s trasami 80 a 130 km. Pro rok 2010 jsme se spojili s partnery z Polska. Chceme uspořádat tento projekt společnými silami. V roce 2011 bychom využili zázemí na polské straně. Trasa vede z Liberce a přes Nové Město pod Smrkem do Swieradov Zdroj a přes Szklarsku Porebu, Harrachov a Smědavu nazpět do Liberce. Závod není určen pouze pro silničáře, ale pro všechny, kteří chtějí zdolat po méně frekventovaných silnicích přejezd přes krásné Jizerky. Doufáme, že se nám  tímto podaří založit mezinárodní tradici přejezdu Jizerských hor. 

Dětský MTB CUP libereckého kraje – 3. ročník

– (očekáváme 1000 účastníků)

Tento unikátní projekt se skládá z 6 akcí, kdy se dětský závod pořádá v rámci velkého závodu pro dospělé jako samostatná akce. Děti tak mají možnost sledovat své starší vzory nebo rodiče a zároveň si také užít den plný pohybu včetně doprovodného programu.
Pořadatelský tým se skládá z 10 klíčových lidí, kteří mají možnost pracovat s dětskými účastníky po dobu půl roku. Dalším pozitivem je, že děti mají možnost poznávat různé sportovní areály v Liberci a okolí. Každý závod má své kouzlo a osobitou atmosféru danou obdobím, počasím a prostředím, ve kterém se daný závod odehrává. Pro děti navíc organizujeme bikeové campy.

Závěr:

 

 

Všechny akce, které pořádáme jsou širokospektrální. Účastnit se jich mohou rekreační i výkonnostní sportovci, malé děti, senioři nebo celé rodiny. U dětských závodů jsme v roce 2009 zaznamenali téměř dvojnásobný nárůst oproti předešlým ročníkům. V průměru se nám každého závodu účastnilo 170 dětí.Tento projekt má velikou oblibu a proto očekáváme i v roce 2010 zvýšení počtu dětských závodníků. Poháru se v roce 2009 účastnilo celkem 850 dětí.

Stále máme co zlepšovat. Pro rok 2010 jsme si vytkli cíl, zpřehlednit webové stránky, které slouží jako společná komunikační platforma. I na příští rok chystáme výrobu triček a ponožek. Rádi bychom zapracovali na kvalitnějším doprovodném programu. Novinkou budou bikeové a sportovní campy pro děti a dospělé, které se budou konat v předem vypsaných termínech.