Kolová Chrastava - Mezinárodní turnaj Rombas Francie

Obdržel jsem e-mail od Michala Fadrhonce o turnaji v kolové ve Francii, kterého se zúčastnil se svým bratrem Danielem a v druhé dvojici Pavel Matuškovič s Vítězslavem Košlíkem jako reprezentaci České republiky (Tchéquie). Byla by škoda se o tento e-mail, a jeho prostřednictvím i o velký úspěch chrastavské kolové, nerozdělit s veřejností.

Chrastava 17. září 2015

Michael Canov


Zdravím úřad starosty,
na přání Ládi Cellera Vám posílám krátkou zprávu o naší, již tradiční výpravě za kolovou do francouzského Rombasu. Hned na začátek nás musím pochválit a začít tento e-mail tou nejlepší zprávou, že turnaj jsme s brašulí vyhráli. Opět! Ano, je to již po druhé v řadě, co jsme si z tohoto turnaje, kde hrají i např. bývalí mistři/repre Francie, odvezli pohár za 1. místo.

Historie naší spolupráce/přátelství s francouzským Romabasem se datuje již od roku 2009. Tehdy jsem dostali nabídku účastnit se od bývalého tajemníka pro sálovou cyklistiku dnes již nebožtíka Hambálka, kterýžto hovoříce francouzsky, měl ve francouzské kolové několik známostí. Nabídka byla opravdu lákavá, protože se jedná o turnaj venkovní, na betonovém povrchu. Což je velmi netradiční a oproti standardní hale s parketami či linem, velmi neobvyklý povrch, kde je nutno hodně změnit styl hry...
Zpátky k letošnímu ročníku. V příloze Vám zasílám výsledky! Základní skupinu jsme s Danem prošli s jednou remízou, druhé dvojici P. Matuškovič - V. Košlík postup do finále unikl o vlásek na skóre. Finálová skupina nebyla snadná, bylo třeba hrát hodně s rozmyslem a počasí nám opravdu přálo. Sluníčko svitilo a my se koupali ve vlastním potu. Zázemí turnaje nedisponuje bohužel žádnou sprchou a tak jako obvykle musela postačit PET-ka vody. A musím říct, že se dá v pohodě umýt v jednom litru vody!!! :-)
Celou akci doprovází účast místních fandů a přátel kolové a ostatních, kteří přijeli s hráči. Na turnaji panuje velmi přátelská nálada a v sobotu nikdy nechybí společná večeře se zábavou.
Závěrem bych chtěl upozornit na statistiku probržděných/bouchlých gum, která je na listu s výsledky z finálové skupiny :-)


Kolová Chrastava - Mezinárodní turnaj Rombas Francie